Vasaloppet sommarveckan 2017

Client:
Vasaloppet
Share:

Sommaren 2017 startade vårt samarbete med Vasaloppet. Under sommarveckan skulle tre tävlingar liveproduceras. Men Vasaloppet är ingen vanlig tävling. De 9 milen mellan Berga By i Sälen och Mora är en lång sträcka att åka skidor, cykla och springa.

Gå till Vasaloppet

Sommaren 2017 startade vårt samarbete med Vasaloppet. Under sommarveckan skulle tre tävlingar liveproduceras. Men Vasaloppet är ingen vanlig tävling. De 9 milen mellan Berga By i Sälen och Mora är en lång sträcka att åka skidor, cykla och springa. Vi kan inte transportera oss med motorcykel eller bil tillsammans med tävlingscyklister, motionärer och löpare. Vi fick komma på något smart och tillsammans med Intinor i Umeå tog vi fram länkar som kunde bäras med på cykel och användas med både GoPro och professionella kameror med SDI. Intercom med Talkback fanns och en av länkarna anpassade vi med en mygga för att kunna genomföra kommentering från cyklisten som bar länken från Sälen till Mora.

Genomförandet av sändningar mellan Sälen och Mora har genomförts av SVT under drygt 50 år. Men nu tar alltså Vasaloppet ett eget grepp kring innehållet och hur man kan genomföra berättande på intressanta och kostnadseffektiva sätt under speciella förhållanden.

Med totalt 5 kameror genomfördes arenaproduktion och livesändningar som täckte in Cykelvasan och Ultravasan. Kommentatorer och speakers i arenan följde loppet från länkarna och publiken i Mora kunde även följa och se loppet i storbildsskärm i målområdet.

0 Likes