Livesändningar, filmproduktioner och lönsamhet ökar!

In: Nyheter

Marknaden för livesändningar över nätet växer. Dessutom börjar företag och organisationer jobba ännu mer med rörligt material som en del av sin kommunikationsstrategi. Detta i och med att tekniken utvecklas och priserna blir mer marknadsmässiga. Mediemerah har jobbat med bland annat livesändningar sedan 2000-talets början. Vår VD Anderas Holmgren summerar året som gick i fem snabba frågor och svar. 

Hur var 2017 för Mediemerah?
– Året som gick, 2017 var ett av de bästa och mest utmanande åren någonsin för Mediemerah. Vi producerade i genomsnitt fem filmer per månad, genomförde 12 galor och större event. Vi var 15 personer som jobbade under Almedalsveckan. Teknik och strukturer för större event och galor utvecklades och vi avslutade året med att slå alla rekord i uthyrning, produktioner och det bästa teamet någonsin.

Hur gick året ekonomiskt?
– Vi höll omsättningen från 2016 men har en bättre lönsamhet på grund av mer investeringar i den senaste tekniken samt att vi under året anställt mer effektiv och duktig personal.

Hur ser framtiden ut för era produkter?
– Vi producerar massor av livesändningar för organisationer, statliga verk och privata företag. Det är allt från mindre pressevent till större konferenser. Ofta kombinerar vi sändningarna med eventteknik då vi kan hjälpa och genomföra kunden med både ljudteknik för publiken samt sändningen och även konferensteknik. Detta segment växer. Vi har under flera år gjort sändningar från olika delar av världen där vi kontribuerat videosignal från till exempel Tyskland eller USA till Sverige. Vi använder här Intinors produkter. Tillsammans utvecklade vi ett kit för att möjliggöra att via 4G nätet sända Vasaloppets sommarlopp. Cykelvasan och Ultravasan följdes av cyklister med specialryggsäckar och kamerakit. Detta utvecklas ytterligare i år och kommer bli flera spännande projekt.

Hur ser året ut – några drömjobb framför er?
– Som jag berättade om är Vasaloppet både sommar och vinterveckan höjdpunkter. Sedan har vi några större galor och företagsevent som blir roliga att utveckla och ta vidare till nästa nivå.

Ni har många uppdragsgivare i Almedalen och kör både live, event och hyr även ut mkt utrustning dit. Även i år?
– Mediemerah är absolut i Almedalen. Både teknik för livesändning, inspelning och podcasts kommer finnas på plats. Vi ser en trend av att korta ner veckan för både företag och organisationer så vi får se om det blir en mer koncentrerad Almedalsveckan. Kanske en tanke för politikerna att fundera över hur man lägger upp dagarna. Kanske ska två partier dela på varje dag för att få in alla under en vecka.


Om Mediemerah

Från idé till färdigt koncept

Vårt kreativa team utvecklar en idé till en fantastisk visuell upplevelse. Vårt mål är att utbilda, inspirera eller väcka nyfikenhet hos publiken. Vi älskar det vi gör och vi gör det bra.
 Vi skapar upplevelser som är särskilt utformade för att sätta extra krydda på ditt varumärke, locka fler kunder och generera fler affärer.

Inget är för svårt för oss

Ingenting är för komplext eller för enkelt. Livesändning från en fjälltopp eller animering av en stad är exempel på projekt vi genomfört.

Exempel på vad vi gör

Mediemera jobbar med tre affärsområden: Livesändningar, Eventteknik och Filmproduktion. Produkter inom dessa affärsområden är exempelvis live-event, IR presentationer, PR-filmer, reklamfilm, företagspresentationer, evenemang- och eventfilmer, grafik (motion graphics), reportage och inslag samt feature reportage.

1 Like

Din förfrågan på uthyrning kommer behandlas av Mediemerah och du kontaktas så fort din förfrågan är processad. Avvisa